JoJo bantning och dess konsekvenser

Hur många gånger har vi inte sett “viktminskningskurer” trenda på nätet? Vi har alla med största sannolikhet provat en och annan också. Det som inte lyfts tillräckligt är just konsekvenserna av att “jojo banta”. Läs vidare.

Jojo bantning är ett fenomen som skapats av oss vanliga människor, dvs vi är själva lite att skylla då företagen helt enkelt bara levererar det vi efterfrågar. Genom att följa kändisar, guru’s och andra auktoritära figurer i media har vi fått för oss att en speciell livsstil kräver speciella åtgärder. När det i själva verket alltid handlat om tid och energi. Det man alltså inte nämnt är engagemanget som krävts av personen i fråga. Och har man heller inte kunskapen så blir det bara svårare att ta rätt beslut. I detta inlägg ska vi därför bryta lite myter och bygga lite kunskap!

Vad vi fått för oss: 
Kolhydrater är dåliga.
Fett är dåligt.
Protein är gudomligt.
Fokus bör ligga på kroppsvikten.
Och mycket mer..

Vad som egentligen stämmer: 
Fett är bra och viktigt för hormoner, immunförsvar m.m.
Kolhydrater är bra och viktiga för energi, återhämtning m.m.
Protein är viktigt men inte svaret på allt.
Fokus bör ligga på din återhämtning och prestation.

Istället för att ta bort mat helt bör vi fokusera på är vilka typer av exempelvis fetter & kolhydrater vi ska äta för optimala resultat. På så vi har vi råd att äta oss i form, vilket i är nyckeln till riktiga resultat. 

Ju bättre allmän hälsa du har desto bättre förutsättningar har du att återhämta kroppen, reparera muskler och bränna fett. Kroppen gör sig av med gifter och samlar inte på slaggämnen. Och en frisk ämnesomsättning där allt fungerar som det ska, näring och byggstenar når fram i tid och ohindrat är nyckeln till en sund och stark kropp.

2019-02-23T23:42:37+00:00 Hälsobloggen|